r

Poštovani kupci,

Uzevši u obzir trenutnu situaciju na tržištu, a u svrhu zadržavanja kvalitete ponuđenih usluga i proizvoda, prisiljeni smo korigirati cijene naših proizvoda. Korekcije cijena kreću s 01.04.2024. u rasponu od 3,55 € za najmanju dimenziju madraca, do 9,80 € za najveću dimenziju madraca.

Zahvaljujemo na razumijevanju i podršci.

Vaš Medico Home tim

VAŠA KOŠARICA

Nema proizvoda u košarici.

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Ovdje možete saznati sve uvjete našeg poslovanja. Na dnu stranice možete preuzeti i .pdf format Općih uvjeta poslovanja.

Ne zaboravite, na raspolaganju vam stojimo svakodnevno – kontaktirajte nas!

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja sastavljeni su u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim uvjetima za e-poslovanje. Internet trgovinom www.medico-home.hr (u nastavku:  ˝internet trgovina˝ ) upravlja Medico Home d.o.o., pružatelj usluge elektronskog poslovanja (u nastavku: “Medico Home”).

Podaci o pružatelju usluge elektronskog poslovanja:

Medico Home d.o.o., Trg Eugena Kvaternika 6, 43000 Bjelovar, MBS: 030175349, OIB: 38596055272

Registracija u internet trgovinu nije obavezna kako bi se ostvarila kupnja. Ukoliko posjetitelj nije registriran, prilikom svake kupnje dužan je ispuniti na stranici blagajne podatke označene * kako bi se kupnja mogla obaviti.

Registracijom u internet trgovinu posjetitelj dobiva korisničko ime koje je jednako imenu njegove elektronske pošte te korisničku lozinku koju odabire sam korisnik. Korisničko ime i lozinka povezani su s unesenim podacima. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i dobiva pravo na kupnju. Kupnjom korisnik postaje kupac.

Označavanjem okvira za izbor (eng. “checkbox”) “Pretplati me na Medico home novosti” prilikom kupnje ili registracije, potrošač potvrđuje da dozvoljava da Medico Home pohranjuje, obrađuje i koristi osobne podatke posredovane preko web obrasca prilikom registracije ili upisom podataka prilikom kupnje u sljedeće svrhe: promociju prodajnog asortimana, pružanje usluga, telefonske pozive, slanje SMS poruka i e-maila, pozivanje na različite organizirane događaje, anketiranje, segmentaciju klijenata, statističke obrade podataka.

Ovi Opći uvjeti poslovanja definiraju poslovanje internetske trgovine, prava i obveze posjetitelja, korisnika i kupca te poslovni odnos između Medico Home te korisnika i kupca proizvoda iz ponude internet trgovine.

Pristup informacijama

Medico Home se obvezuje da će korisniku uvijek biti na raspolaganju:

 • podaci o identitetu poduzeća (ime i mjesto obavljanja poslovne djelatnosti, broj registra)
 • podaci o kontaktu, koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju s Medico Home (e-mail adresa, telefon,)
 • informacije o bitnim karakteristikama proizvoda, odnosno, uslugama iz ponuda internet trgovine, uključujući i poslije-prodajne usluge i jamstva
 • informacije o dostupnosti proizvoda odnosno uslugama internet trgovine
 • način i uvjeti dostave proizvoda, odnosno, izvršenje usluga, osobito mjesto i rok dostave
 • informacije o načinu plaćanja
 • informacije o roku trajanja ponuda iz internet trgovine
 • informacije o razdoblju (roku) u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustajanje od kupnje
 • informacije o mogućnosti vraćanja proizvoda te o tome koliki je trošak korisnika kada vraća proizvod
 • informacije o postupku s pritužbama korisnika, te podaci o kontaktnoj osobi u Medico Home zaduženoj za odnose i komunikaciju s korisnicima

Rok i način dostave

Dostava do ulaza u stambeni objekt na željenoj adresi je besplatna za područje cijele Republike Hrvatske, uključujući i otoke, za sve iznose jednake ili iznad 67,00€. Za iznose manje od 67,00€, dostava se naplaćuje 8,00€.

Naručeni proizvodi biti će dostavljeni najkasnije u roku 15 radnih dana od dana narudžbe, osim za proizvode kod kojih je na stranici opisa proizvoda naveden isključivo drugačiji rok. Ukoliko kupac prilikom jedne kupovine odabere više proizvoda, proizvodi će biti dostavljeni jednom dostavom najkasnije u roku za proizvod koji ima najduži rok dostave.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt na željenoj adresi ili, ukoliko pristup objektu nije dostupan za pristup dostavnom vozilu, do najbliže lokacije od stambenog objekta do koje dostavno vozilo može pristupiti.

Medico Home će sve kupce telefonski kontaktirati dan prije dostave sa okvirnim vremenom dostave idući dan. Na dan dostave dostavljač će kontaktirati kupca prije same dostave. Ukoliko kupac nije zatečen na navedenoj adresi dostave, kupac će biti obaviješten telefonskim putem i/ili elektroničkom poštom da je neuspio pokušaj dostave robe te će moći odabrati želi li sam preuzeti naručene proizvode ili želi ponovnu dostavu. Ponovljene dostave su besplatne.

Prilikom dostave, kupac je dužan pregledati dostavljeni proizvod. Ukoliko kupac utvrdi da je naručio pogrešnu dimenziju ili da je greškom isporučena krivi proizvod dužan je na isto upozoriti te će biti obavljena naknadna dostava proizvoda ispravnih dimenzija.

Račun se kupcu šalje prilikom dostave, a ukoliko isto nije moguće, biti će poslan poštom na adresu navedenu u narudžbi.

Načini i sigurnost plaćanja

Internet poslovnica tvrtke Medico Home d.o.o. (internet stranica www.medico-home.hr) je isključivo online trgovina, odnosno tvrtka Medico Home d.o.o. ne posluje putem fizičkih trgovina/poslovnica.

Mogući načini plaćanja su:

Jednokratno

 • Uplata putem internet bankarstva / virmanska uplata
 • Plaćanje pouzećem prilikom dostave
 • Online plaćanje karticama putem Monri Payment Gateway WebPay servisa
 • Plaćanje karticama prilikom dostave

Obročno (na rate)

Omogućeno je plaćanje na rate i to slijedećim karticama:

Online plaćanje karticama omogućeno je za sljedeće kartice (minimalan iznos narudžbe iznosi 67,00€):

 • Mastercard i Visa kartice izdane od Zagrebačke banke d.d. do 24 rata
 • Maestro i Visa kartice izdane od Privredne banke Zagreb d.d. do 36 rata
  • 67,00€ – 200,00€ do 12 rata, 200,01€ – 400,00€ do 24 rate, 400,01€ i više do 36 rata
 • Diners do 12 rata

Plaćanje karticama RBA banke na rate moguće je naknadnom podjelom iznosa na do 24 rate ukoliko imate aktiviranu navedenu opciju. Više detalja možete vidjeti ovdje, a sve ostale informacije kao i je li Vam potrebna usluga aktivna, ljubazno molimo provjerite s RBA bankom.

Plaćanje karticama prilikom dostave na rate omogućeno je za sljedeće kartice (minimalan iznos narudžbe iznosi 67,00€):

 • Debitna Maestro kartica Zagrebačke banke do 12 rata
 • Debitna Maestro, Visa ili Mastercard kartica Erste banke do 12 rata (ljubazno molimo ako niste prije karticom plaćali na rate da sa Erste bankom provjerite je li Vam ta opcija omogućena)
 • Debitna Maestro, Visa ili Mastercard kartica Sberbanke do 12 rata
 • Debitna Maestro, Visa ili Mastercard kartica Istarske kreditne banke do 12 rata
 • Debitna Maestro, Visa ili Mastercard kartica Agram banke do 12 rata
 • Debitna Maestro, Visa ili Mastercard kartica Slatinske banke do 12 rata
 • Debitna Maestro, Visa ili Mastercard kartica Kent banke do 12 rata

O sigurnosti plaćanja putem interneta brine Monri Payment Gateway sa WebPay servisom

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom
komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom
Visa i MasterCard pravilima. Medico home ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Sigurno plaćanje - Secured by Monri Sigurno plaćanje - Mastercard SecureCode

Što je Secure 3D i kako ga aktivirati?

Internet trgovina Medico home d.o.o zadovoljava sve standarde sigurnosti kupovine putem interneta te je stoga kod određenih banaka potreban Secure 3D kod kako biste prilikom kupovine potvrdili da ste Vi vlasnik kartice te da nije posrijedi neka zloupotreba.

Svako plaćanje putem interneta kod trgovaca koji zadovoljavaju standarde Mastercard SecureCode i Verified by Visa potvrđuje se upisivanjem sigurnosnog koda poznatoga samo vama, čime ste zaštićeni od neautorizirane upotrebe vaših kartica na Internetu. Ispravnim unošenjem sigurnosnog koda tijekom kupovine potvrđujete da ste vlasnik kartice. Ako ste unijeli pogrešan sigurnosni kod, kupovina neće biti dovršena. Čak i ako netko zna broj vaše kreditne ili debitne kartice, kupovina se ne može dovršiti bez vašeg sigurnosnog koda.

3-D sigurnosni standard aktivira se pri prvoj ispravnoj identifikaciji tokenom u online trgovini koja podržava standard Mastercard SecureCode ili Verified by Visa. Postupak je sljedeći: odaberite željenu robu ili uslugu i potvrdite da želite obaviti plaćanje, nakon što upišete podatke sa svoje kartice, web-trgovina automatski se povezuje s bankom zbog provjere identiteta i nudi Vam se mogućnost aktiviranja usluge. Ukoliko uslugu ne aktivirate, niste u mogućnosti završiti kupovinu. Uslugu je moguće aktivirati direktno i na stranicama banke (niže u tekstu poveznice na neke od banaka).

Prilikom online kupovine karticama svoj identitet potvrđujete:

 • postojećim autentifikacijskim uređajem za internetsko/mobilno bankarstvo (mToken, čitač kartica, token) ili
 • osobnom zaporkom (koju ćete generirati prilikom aktivacije usluge)

Za Vas smo pripremili poveznice za registraciju Secure 3D koda ukoliko ga nemate i želite ga registrirati na stranici banke. Ako Vaše banke nema na popisu, ljubazno Vas molimo da kontaktirate svoju banku i provjerite način na koji je moguće aktivirati Secure 3D.

Cijene

​Cijena u internet trgovini tvrtke Medico Home d.o.o. vrijedi za sve korisnike.

Sve cijene na internet trgovini su navedene u Eurima (EUR / €) sa uključenim PDV-om, osim ako nije izričito navedeno drugačije. Sve cijene su krajnje cijene koje kupac plaća, uključujući i dostavu i sve manipulativne troškove. Izražene cijene vrijede samo za elektronsku narudžbu proizvoda ili narudžbu proizvoda korištenjem sredstvima daljinske komunikacije (e-mail, telefon, društvene mreže, internet trgovina i ostalih predviđenih pozitivnim propisima i zakonima Republike Hrvatske).

Cijene su važeće u vrijeme ispunjavanja narudžbenice i imaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja putem navedenih metoda plaćanja pod točkom 4. Načini i sigurnost plaćanja. Unatoč naporima da se ažuriraju točni podaci, može se dogoditi da su informacije o cijeni netočne. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena promijenila tijekom obrade narudžbe, Medico Home će:

 • Obavijestiti kupca o novim cijenama. U tom slučaju, kupac ima mogućnost promijeniti svoju narudžbu, djelomično je ili potpuno otkazati, ili potvrditi narudžbu po novim cijenama, sve bez dodatnih troškova: odnosno,
 • Kupcu omogućiti odustajanje od kupnje te mu istodobno ponuditi rješenje koji će ići na obostranu korist i zadovoljstvo.

Postupak kupovine

Kada kupac izvrši narudžbu, ista odlazi u postupak obrade, a nakon čega naručeni proizvod odlazi u proizvodnju. U slučaju odabira kupca uplate putem internet bankarstva / virmanskom uplatom ili odabira plaćanja online karticama, naručeni proizvod odlazi u proizvodnju nakon zaprimljene uplate na račun, a u slučaju plaćanja karticama nakon zaprimanja potvrde o uplati.

Tvrtka Medico Home d.o.o. zaprima automatsku elektroničku poštu (e-mail) o narudžbi. Medico home može, kako bi provjerio podatke i jamčio točnost isporuke, telefonskim putem ili putem elektroničke pošte kontaktirati kupca putem upisanog kontakt broja ili adrese elektroničke pošte prilikom narudžbe.

Medico home svoje kupce obavještava o danu dostave nakon završetka procesa proizvodnje najkasnije dan prije dostave te neposredno prije same dostave na dan same isporuke.

Medico home korisniku koji kupi proizvod iz internet trgovine izdaje račun u pisanom obliku, s rasčlanjenim troškovima i pojašnjenjem o pravu otkazivanja kupnje proizvoda i njegovog povrata ako je to potrebno i moguće.

Narudžba korisnika je sačuvana u elektronskom obliku u računalu Medico home i dostupna je kupcu u svakom trenutku u njegovom korisničkom profilu. Narudžba je napisana na hrvatskom jeziku. Narudžba koju primaju i kupac i Medico home putem adrese elektorničke pošte garancija je točnosti cijena i isporuke u roku navedenom pod točkom 3. Rok i način dostave.

Pravo odustajanja od kupnje i vraćanja proizvoda

U slučaju proizvoda za koje vrijedi Sleep Trial period, molimo pogledati točku Sleep Trial period – Pravo povrata proizvoda u roku od 100 dana.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72, st.1, kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i ovaj primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Odluku o jednokratnom raskidu ugovora ili ispunjeni obrazac možete poslati poštom na adresu Medico Home d.o.o., Čarda 37A, 48000 Koprivnica ili elektroničkom poštom na e-mail [email protected].

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako nam prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami. Ukoliko želite da proizvod preuzme Medico Home (umjesto da ga šaljete dostavnom službom), trošak preuzimanja naplaćuje se 14,00€.

U slučaju slanja robe dostavnom službom, povrat robe se vrši na adresu: Medico Home d.o.o., Radnička cesta 10, 48000 Koprivnica.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Povrat novca će biti izvršen na Vaš broj računa koji nam morate dostaviti (IBAN).

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju da je robi rukovanjem potrošača umanjena vrijednost, Medico Home ima pravo na razmjerno umanjenje iznosa koji Vam vraća.

Sleep Trial – pravo povrata proizvoda u roku od 100 dana

Sleep Trial povrat priznaje se na jedan bračni ili dva obična madraca godišnje po kućanstvu. Od ostalih proizvoda za koje vrijedi Sleep Trial povrat moguće je vratiti po jedan proizvod po kućanstvu. Važno je napomenuti da madrace vraćene Sleep Trial metodom Medico Home ne stavlja u daljnju prodaju, odnosno uvijek se isporučuje u potpunosti novi proizvod.

Povrat ima pravo izvršiti samo kupac koji je kupio naš madrac direktno od Medico Home. Vaša obaveza je da na madracu odspavate 30 dana. Kontakt za povrat mora biti ostvaren zaključno sa stotim danom od dana dostave. Povrat unutar Sleep Trial perioda biti će priznat ako kontaktirate Medico Home bez obzira što će biti potrebno nekoliko dana da se organizira dostava i time će se prekoračiti stoti dan.

Ukoliko ste se odlučili na Sleep Trial povrat, molimo Vas da stavite madrac u vreću koju ćemo Vam poslati kako bi ga dostavna služba mogla preuzeti.

Kako bismo unaprijedili naše proizvode i uslugu, molimo vas da nam prilikom povrata, ukoliko ste u mogućnosti, dostavite i informacije oko razloga povrata. Vaše pravo na povrat ne gubite ukoliko navedene informacije iz bilo kojeg razloga ne dostavite.

Nakon što smo Vam potvrdili primitak povrata madraca, povrat novca na Vaš račun očekujte u roku 5 – 7 radnih dana (od dana potvrde primitka madraca s naše strane). U slučaju plaćanja karticama (jednokratno ili obročno), povrat novca se vrši na transakcijski račun koji navedete u kompletnom iznosu. Ako ste odabrali obročno plaćanje karticama, Vaša banka će i dalje naplaćivati mjesečne obroke.

Molimo Vas ukoliko kroz 5 – 7 dana novac nije doznačen na Vaš račun da nas obavezno kontaktirate.

Sleep Trial Period ne odnosi se na zamjenu madraca koji su naručeni greškom kupca, a koji su nastali uslijed krivog mjerenja potrebnih dimenzija (dužina, širina, visina).

U slučaju prethodno navedene situacije, trošak zamjene naplaćuje se u iznosu od 40,00 €.

Svi povrati i zamjene u sklopu Sleep Trial perioda od 100 dana provode se isključivo po onim uvjetima i po cijenama proizvoda koje su vrijedile u trenutku kupnje, odnosno u trenutku predane narudžbe.

Tvrtka Medico Home zadržava pravo neprihvaćanja nove narudžbe nakon izvršenog povrata ili zamjene, a u slučaju sumnje na zloupotrebu.

Jamstvo (garancija)

Jamstvo (garancija) ovisi od proizvoda do proizvoda. Uz svaki dostavljeni proizvod dostavlja se i jamstveni (garantni) list kojim se, uz račun, potvrđuje kupnja određenog proizvoda. Na svakom garantnom listu je jasno iskazan period jamstva koji počinje teći nakon dostave proizvoda, a u kojem se Trgovac obvezuje, u razumnom roku otkloniti sve eventualne nedostatke.

Sigurnost djece

​Medico home u internet trgovini ne preuzima narudžbu od osoba za koje zna ili sumnja da su djeca i osobe mlađe od 18 godina. Medico home ne nudi u internet trgovini dostup do proizvoda koji su štetni za djecu.

 1. Medico home bez pismene dozvole roditelja ili skrbnika neće spremati nikakve osobne podatke od djece ili trećih osoba osim ako nisu dobiveni od roditelja ili skrbnika.
 2. Svaka komunikacija s djecom biti će primjerena njihovoj dobi i neće iskorištavati njihovo povjerenje i nedostatak iskustva.

Politika privatnosti i Izjava o privatnosti

Tvrtka Medico Home d.o.o. cijeni Vašu privatnost i zato su Vaši podaci kod nas uvijek pažljivo zaštićeni.
Sve posredovane informacije su zaštićene od pristupa treće strane, što Vam osigurava bezbrižno i nesmetano poslovanje s pružateljem usluga.

Ova pravila o privatnosti mogu se izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave ili obavijesti. Korištenjem ove internet stranice nakon izmijene ili ažuriranja korisnik potvrđuje da je suglasan s izmjenama i dopunama.

Zaštita Vaših osobnih podataka znači:

 • Nikada nećemo zlouporabiti Vaše osobne podatke na bilo koji način.
 • Vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani.
 • Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz Vašu dozvolu.
 • Nećemo Vam slati e-mailove na koje se niste registrirali.
 • Bilo kada se možete brzo i lako odjaviti iz bilo koje od naših e-mail lista.

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.). Rukovanje informacijama koje davatelj dobiva o Vama kada posjetite i koristite našu internet stranicu, podliježe politici privatnosti.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka 
Osobni podaci su informacije koje vas identificiraju kao pojedinca: Vaše ime i prezime, e-mail ili poštanska adresa, i sl. Pružatelj usluga ne prikuplja osobne podatke, osim kada ste Vi to omogućili, odnosno kad se složite s time, npr. prilikom naručivanja proizvoda, sudjelovanjem u nekoj od Medico Home nagradnih igara, preuzimanjem e-knjige upisivanjem Vaših podataka, kada se pridružite Medico Home klubu ili se prijavite na e-novosti.

Korištenje i širenje osobnih podataka
Trgovac će Vaše osobne podatke koristiti isključivo za ispunjavanje Vaših narudžba te u tehničke svrhe, poput administracije internet stranice, kako bi Vam pružile pristup određenim informacijama ili za opću komunikaciju s Vama. Medico Home neće posredovati Vaše osobne podatke trećim stranama.

Sloboda izbora
Vi kontrolirate informacije koje pružate o sebi. Ako ste se odlučili da nećete posredovati neke od informacija pružatelju usluga, onda potencijalno nećete biti u mogućnosti pristupiti nekim mjestima ili značajkama internet stranice.
Molimo korisnike koji se žele odjaviti Medico Home newslettera, a to nisu u mogućnosti sami učiniti klikom na odjavu, da nas kontaktiraju na e-mail [email protected]. Ako ste promijenili svoje osobne podatke (poštansku adresu, e-mail adresu, fizičku adresu, telefonski broj), molimo da nas obavijestite o promjenama na e-mail [email protected].

Automatsko bilježenje informacija (ne-osobne informacije)
Kad god pristupate internet stranici, općeniti, ne-osobni podaci (preglednik korisnika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta na stranicama, posjećene stranice) bilježe se automatski (ne kao dio prijave). Ove informacije koristimo za mjerenje atraktivnosti naše internet stranice i poboljšanje sadržaja i upotrebljivosti. Vaši podaci nisu podložni daljnjem razmatranju i nisu otkriveni trećim stranama.

Kolačići
Kolačići su neprimjetni dokumenti koji se privremeno čuvaju na tvrdom disku i omogućuju da naša stranica prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite na internet stranici. Pružatelj koristi kolačiće samo kako bi prikupio informacije koje se odnose na korištenje internet stranice. Naša stranica koristi podatke iz Google Analytics za remarketing oglašavanja. To znači, da na osnovi Vašeg posjeta stranice možete vidjeti Medico Home oglase na google oglašivačkoj mreži ili na drugim internet stranicama koje koriste tu vrstu oglašavanja. U tu svrhu se koriste kolačići kao što su Google Analytics kolačići ili neki drugi strani kolačići kao što su DoubleClick kolačići, pomoću kojih se optimiziraju prikazi oglasa na stranicama koje posjećujete te bilježe Vaše posjete na tim stranicama. Također, na osnovi Vaših interesa, koriste se podaci iz Google oglašavanja te podaci trećih stranica (one npr. bilježe starost, spol i interes) u kombinaciji s Google Analytics za bolje razumijevanje, analizu i optimizaciju oglašavanja i rada stranice.

Sigurnost
Medico Home ulaže sve svoje napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su konstantno zaštićeni od gubitka, uništavanja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja.

Maloljetne osobe
Maloljetnici ne bi smjeli davati nikakve osobne podatke na stranicama bez dopuštenja roditelja ili skrbnika. Medico Home nikad neće svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnih osoba, ili na bilo koji način podatke koristiti ili otkriti trećoj strani bez njihove dozvole.

Pravo na informacije
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike zaštite privatnosti ili kako postupamo s Vašim osobnim podatcima, slobodno nam se obratite. Kontaktirajte nas na [email protected].
Biti ćete obaviješteni u skladu sa vašim zahtjevom – u pisanom obliku te u skladu s važećim zakonodavstvom – koji su podaci, ako ih ima, prikupljeni tijekom posjete internet stranice.

Objavljivanje promjena
Svaka promjena u našim pravilima o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na ovim internet stranicama. Korištenjem internet stranice korisnik prihvaća i suglasan je sa cijelim sadržajem ove politike privatnosti.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Namjena Medico Home politike privatnosti je upoznati kupce, potencijalne kupce ili posjetioce internetskih stranica Medico Home namjenama i temeljem obrade osobnih podataka sa strane tvrtke Medico Home d.o.o., Trg Eugena Kvaternika 6, 43000 Bjelovar, e-pošta [email protected] (u nastavku: Medico Home ili prodavatelj ili upravitelj osobnih podataka).

U tvrtci Medico Home d.o.o. cijenimo vašu privatnost zato sve Vaše podatke pažljivo čuvamo.
Ova politika privatnosti može se promijeniti ili nadopuniti u bilo koje vrijeme bez prethodnog upozorenja ili obavijesti. Upotrebom internetskih stranica prodavatelja nakon promjene ili nadopune, korisnik potvrđuje da se slaže s promjenama i nadopunama.

Sve naše internetske aktivnosti su u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETS  br.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).

Politika privatnosti određuje upotrebu informacija koje prodavatelj dobije od Vas kada posjetite Medico Home internetske stranice ili mu ih posredujete na neki drugi način (npr. tijekom razgovora ili narudžbe putem telefona).

Upravitelj i ovlaštena osoba za zaštitu podataka

Upravitelj osobnih podataka je tvrtka Medico Home d.o.o., Trg Eugena Kvaternika 6, 43000 Bjelovar. U tvrtci Medico Home d.o.o. je imenovana ovlaštena osoba za zaštitu podataka, koja je dostupna na elektronskoj adresi [email protected].

Osobni podaci

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati; osoba koja se može identificirati je osoba čiji se identitet može utvrditi izravno ili neizravno, posebno na osnovi identifikacijskog broja ili jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet.

Ponuditelj, sukladno s namjenama navedenim u nastavku te politikom privatnosti skuplja sljedeće osobne podatke:

 • osnovni podaci o korisniku (ime i prezime, adresa, datum rođenja, lokacija);
 • kontaktni podaci i podaci o vašoj komunikaciji s upraviteljem (e-poštanska adresa (email), telefonski broj, datum, vrijeme i sadržaj poštanske ili email komunikacije, datum, vrijeme i trajanje telefonskih poziva, snimka telefonskih poziva);
 • kanal i kampanja – način dobivanja člana tj. izvor preko kojeg je korisnik došao u kontakt s upraviteljem (internetska stranica i oglasna kampanja tj. akcija, pozivni centar);
 • podatke o korisnikovim narudžbama i izdanim računima (datum i vrijeme narudžbe, kupljeni proizvodi, cijene kupljenih proizvoda, konačni izbor narudžbe, način plaćanja, adresa za dostavu, broj i datum izdaje računa, oznaka osobe, koja je izdala račun, itd.) te podatke o rješavanju reklamacija proizvoda;
 • podaci o korisnikovoj upotrebi internetske stranice upravitelja (datumi i vrijeme posjeta internetske stranice, posjećene stranice tj. URL-i, vrijeme zadržavanja na pojedinoj stranici, broj posjećenih stranica, ukupno vrijeme posjete internetske stranice, radnje na internetskoj stranici) te podatke o upotrebi primljenih poruka (e-pošta, SMS) upravitelja;
 • podatke iz dobrovoljno ispunjenih obrazaca sa strane korisnika, npr. u okviru nagradnih igra ili upotrebe konfiguratora za identifikaciju optimalnih proizvoda za potrebe korisnika;
 • druge podatke koje korisnik dobrovoljno da ponuditelju kod zahtjeva na određene usluge, koje te podatke zahtijevaju.

Ponuditelj ne sakuplja i ne obrađuje vaše osobne podatke, osim kada mu vi to omogućite tj. za to date privolu, tj. kod narudžbe proizvoda ili usluga, kada se prijavite na primanje e-novosti, sudjelujete u nagradnoj igri itd., ili kada za skupljanje osobnih podataka postoji zakonska podloga ili ima ponuditelj za obradu zakonit interes.

Vremensko razdoblje u kojem Ponuditelj čuva sakupljene podatke, je podrobnije pojašnjeno u poglavlju Čuvanje osobnih podataka te Politike.

Namjene obrade i temelji za obradu podataka

Prodavatelj prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke na osnovi sljedećih pravnih osnova:

 • zakon i ugovorni odnosi
 • privola pojedinca i
 • zakonski interes

Obrada na podlozi zakona i ugovornih obaveza

U primjeru kada je osiguravanje osobnih podataka ugovorna obveza, obveza koja je potrebna za sklapanje i izvođenje ugovora s ponuditeljem, ili zakonska obveza, morate osigurati osobne podatke; u primjeru, da osobne podatke ne osigurate, s ponuditeljem ne možete sklopiti ugovor, isto tako vam ponuditelj ne može izvršiti uslugu tj. dostaviti proizvode prema ugovoru jer nema za to potrebne podatke.

 • Sklapanje i izvođenje ugovora
  • Sklapanje i izvođenje ugovora, sklopljenog s ponuditeljem, zajedno s ponuditeljevim ispunjavanjem Vaših narudžba (dostava proizvoda i osiguravanje usluge), komunikacijom s vama, provjerom Vaših plaćanja i ispunjavanjem drugih obaveza ponuditelja i/ili Vaših obaveza (zakonski interes ponuditelja za obradu Vaših osobnih podataka, točka (f) člana 6 (1) GDPR).
 • Neposredno obavještavanje kupaca o posebnim ponudama, popustima, dostavi i drugim sadržajima preko emaila ili SMSa
  • U poduzeću Medico Home d.o.o. na osnovi zakona svoje kupce obavještavamo o svojim proizvodima, uslugama i sadržaju. Kupac može u bilo koje vrijeme zahtijevati odustajanje od ove vrste komuniciranja i obrade osobnih podataka.
  • Kupac može ovu vrstu komuniciranja u bilo koje vrijeme prekinuti preko poveznice za odjavu u primljenim obavijestima, ili pismenim zahtjevom na email adresu [email protected].

Obrada na temelju zakonskog interesa

Medico Home d.o.o. može podatke obrađivati i na temelju zakonskog interesa, koji su podatci potrebni za izvedbu rada, osim kada nad takvim interesima prevladaju interesi ili temeljna prava i slobode pojedinca, na kojeg se odnose osobni podaci, koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka. U primjeru upotrebe zakonskog interesa ponuditelj uvijek presudi sukladno s Općenitom uredbom o zaštiti podataka.

 

 1. Općenita statistička obrada podataka o kupcima i njihovim narudžbama te potencijalnim kupcima (kontaktima) za namjene internih analiza prodaje, ponovnih narudžba, agregatnog ponašanja kupaca, optimizacije oglašavanja i poslovne optimizacije
 • U poduzeću Medico Home d.o.o. izvodimo općenitu statističku obradu podataka o kupcima i njihovim narudžbama te potencijalnim kupcima (kontaktima), na podlozi koje izvodimo interne analize prodaje, ponovnih narudžba i agregatnog ponašanja kupaca te pratimo i optimiziramo svoju poslovnu učinkovitost i optimiziramo svoje oglašavanje, npr.:
  • Pratimo prodaju po našim prodajnim kanalima (internet, pozivni centar)
  • Pratimo koliko kupaca izvodi ponovne narudžbe, kako brzo i u kojoj vrijednosti
  • Pratimo općenite statističke prodajne podatke, poput prosječne vrijednosti košarice, broja proizvoda u narudžbi i slično
  • Pratimo odazive na elektronsku poštu, SMS poruke, telefonske pozive i različite oglasne poruke (TV oglasi, radijski oglasi, internetski oglasi) i na temelju toga optimiziramo naše oglašavanje (odlučujemo što, gdje, kome i kako oglašavati).

Ova vrsta statističkog praćenja nam omogućava općenito optimizirati poslovanje i oglašavanje te na podlozi toga korisniku ponuditi cjenovno dostupnije proizvode i usluge.

 1. Dostup do vaših prijašnjih narudžbi i drugih podataka od strane savjetnika u Medico Home pozivnom centru i trgovinama s namjenom nuđenja bolje usluge i boljih ponuda
 • S vašim pozivom u Medico Home pozivni centar (tj. našeg izlaznog poziva do vas) naši prodavači i savjetnici imaju dostup do vaših zabilježenih osobnih podataka i povijesti narudžbe, na temelju čega vam mogu ponuditi bolju uslugu i prilagođene ponude.
 • Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti pismenim zahtjevom na email adresu [email protected].
 1. Obrada podataka o nepreuzetim narudžbama na daljinu s namjenom sprječavanja prevara
 • U poduzeću Medico Home d.o.o. na temelju svojeg zakonitog interesa obrađujemo podatke o poslanim i nepreuzetim narudžbama na daljinu, s čime osiguravamo, dali i koji kupci na daljinu naručuju proizvode s plaćanjem po pouzeću i zatim te proizvode ne preuzmu, čime nam nastaje poslovna šteta koju želimo spriječiti.
 • Kada takve kupce identificiramo, u internetskoj trgovini im onemogućimo naručivanje proizvoda s plaćanjem po pouzeću, no još uvijek im je omogućeno naručivanje proizvoda s plaćanjem unaprijed s kreditnim karticama, virmanskom uplatom ili drugim oblikom plaćanja unaprijed.
 1. Automatsko email komuniciranje s potencijalnim kupcom na temelju njegovog tj. njezinog početka internetske narudžbe
 • U poduzeću Medico Home d.o.o. na temelju svojeg zakonitog interesa potencijalnim kupcima, koji su u košaricu s narudžbama dodali odabrane proizvode, a narudžbu nisu zaključile, povremeno pošaljemo email obavijesti vezane na njihov neizvršenu narudžbu, s ciljem pokušaja izvršenja narudžbe tj. nuđenjem pomoći i informacija u vezi istoga.
 • Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti pismenim zahtjevom na email adresu [email protected].
 1. Osnovno prilagođeno komuniciranje (preko emaila, SMSa, telefonskih poziva, pošte, obavijesti preko internetskog pretraživača, informacija na internetskoj stranici, socijalnim mrežama) s prilagođenim popustima, ponudama i sadržajima
 • U okviru osnovnog prilagođenog komuniciranja (preko emaila, SMSa, telefonskih poziva, pošte, obavijesti preko internetskog pretraživača, informacija na internetskoj stranici, socijalnim mrežama) vam pokušavamo predstaviti prikladne ponude, popuste i druge sadržaje, koje bi Vam mogle biti zanimljive na podlozi vaših prethodnih interakcija s nama. Za to koristimo sljedeće vaše podatke:
  • Demografski podaci (spol, datum rođenja tj. starost, adresu)
  • Povijest vaših narudžbi (kupljeni proizvodi, vrijeme kupnje, broj narudžbi)
  • Jednostavno obrada ponašanja na Medico Home internetskim stranicama (pogled pojedinih proizvoda ili sadržaja koje mogu pokrenuti slanje prilagođenih obavijesti), bez upotrebe tih podataka za stvaranja korisničkih profila
  • Vaši odazivi (otvaranje obavijesti, klik na poveznicu, narudžba) na različite obavijesti koje vam šaljemo.

Pri tom ne koristimo bilo kakvo polu-automatsko ili automatsko profiliranje, već samo odabiremo prikladan izbor primatelja za pojedine obavijesti. Pri tom se nikada ne fokusiramo na podatke pojedinaca, već izvodimo agregatnu obradu većih skupina.

Na podlozi tih podataka može biti ovisno koje obavijesti ćete primati od nas:

 • Koje proizvode i sadržaje ćemo vam predstaviti (npr. o madracima, nadmadracima, podnicama, jastucima), da bi bile maksimalno zanimljive za vas
 • Kakve ponude ćete dobiti (kupci s većim brojem ili učestalim narudžbama u Medico Home dobiju bolje ponude)
 • Kako često ćemo Vam slati obavijesti i preko kojih kanala komuniciranja

Kupac može tu vrstu komuniciranja u bilo koje vrijeme prekinuti preko poveznice u primljenim obavijestima ili pismenim zahtjevom na email adresu [email protected].

 1. Neposredno obavještavanje o posebnim ponudama, popustima i drugim sadržajima preko telefonskih poziva i obične pošte
 • U poduzeću Medico Home d.o.o. na temelju svojeg zakonitog interesa kupce povremeno obavještavamo o svojim proizvodima, uslugama, popustima i sadržajima i preko telefonskih poziva i obične pošte. Kupac može u bilo koje vrijeme zahtijevati prekid te vrste komuniciranja i obrade osobnih podataka.
 • Kupac može tu vrstu komuniciranja u bilo koje vrijeme prekinuti pismenim zahtjevom na email adresu [email protected].
 1. Upotreba Facebook alata za oglašavanje Facebook Custom Audiences (“Facebook prilagođena publika”)
 • U poduzeću Medico Home d.o.o. na temelju svojeg zakonitog interesa kod internetskog oglašavanja koristimo i uslugu Facebook Custom Audiences (“Facebook prilagođena publika ”), i to ili u sklopu izvođenja osnovnog prilagođenog komuniciranja na temelju svojeg zakonitog interesa ili u sklopu pridobivene privole za komuniciranje s prilagođenim ponudama i sadržajima na podlozi korisničkog profila. Ta usluga djeluje na sljedeći način:
  • Vaša email adresa, koju smo od Vas dobili tijekom vaše narudžbe ili Vašeg dobrovoljnog unosa, upišemo u Facebook.
  • Facebook izvede usporedbu između Vaše email adrese i svoje baze korisnika i otkrije da li ste Facebook korisnik.
  • Ako niste Facebook korisnik, tada se s Vašom email adresom ništa ne dogodi i Facebook s njom ne izvodi nikakve aktivnosti.
  • Ako jeste Facebook korisnik, tada Vas Facebook doda na novo stvorenu listu prilagođene publike, koja će samo i eksplicitno nama omogućiti da toj skupini korisnika na Facebooku prikazujemo prilagođene oglase.
  • Na temelju toga Vam možemo na Facebooku prikazati bolje usmjerene i Vama prilagođene oglase te prije svega dodatne popuste.
  • Izvođenje toga s naše strane možete u bilo koje vrijeme prekinuti pismenim zahtjevom na email adresu [email protected].

Obrada na temelju vaše suglasnosti

Prodavatelj prikuplja (koristi) Vaše osobne podatke samo kada mu to Vi omogućite odnosno kada za to date suglasnost:

 • kako bi Vam omogućio upotrebu Vašeg internetskog računa i internetske stranice prodavatelja te u svrhu tehničke administracije na internetskoj stranici prodavatelja,
 • kako bi Vam osigurao pristup do posebnih informacija koje su Vam dostupne na internetskoj stranici prodavatelja i na Vašem internetskom računu/profilu kojeg Vam prodavatelj osigurava,
 • pripremu i slanje personalizirane e-novosti, ako ste se na nju upisali
 • slanje reklamnih obavijesti i drugih sadržaja preko elektronske pošte, SMS poruka, obične pošte ili telefonskih poziva, kada za to nema drugog temelja i tome ste dali suglasnost,
 • sve druge specifične namjene s kojima se posebno slažete u svrhu poslovanja s prodavateljem.

Profiliranje korisnika na temelju suglasnosti

Na podlozi vaše suglasnosti ponuditelj izvodi i prilagođeno komuniciranje koje se izvodi preko različitih kanala komuniciranja (preko emaila, SMS-a, telefonskih poziva, pošte, obavijesti preko pretraživača, informacija na internetskoj stranici, socijalnim mrežama) jer Vam želimo ponuditi najbolje moguće ponude i sadržaje, prilagođene točno Vašim potrebama, s vašom suglasnošću oblikujemo Vaš profil, koji je osnova za prilagođeno komuniciranje.

Za to možemo koristiti Vaše sljedeće vaše podatke:

 • Demografski podaci (spol, datum rođenja tj. starost, adresa)
 • Povijest Vaših narudžbi (kupljeni proizvodi, vrijeme kupovine, broj narudžbi)
 • Odgovori u različitim Medico Home upitnicima na Medico Home internetskim stranicama
 • Ponašanje na Medico Home internetskim stranicama (pogled pojedinih proizvoda ili sadržaja, dodavanje proizvoda u košaricu, internetske transakcije)
 • Vaši odazivi (otvaranje poruka, klik na poveznicu, kupnja) na različite poruke koje vam šaljemo.
 • Na podlozi tog korisničkog profila može biti ovisno kakve sadržaje i ponude ćete primati od nas:
 • Koje proizvode i sadržaje ćemo Vam predstaviti (npr. madracima, nadmadracima, podnicama, jastucima, itd.), da bi bile maksimalno zanimljive za Vas
 • Kakve ponude ćete dobiti (kupci s većim brojem ili učestalim narudžbama u Medico Home dobiju bolje ponude)
 • Kako često ćemo Vam slati obavijesti i preko kojih kanala komuniciranja
 • Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti pismenim zahtjevom na email adresu [email protected].

Čuvanje osobnih podataka

Prodavatelj će čuvati Vaše osobne podatke toliko vremena koliko je potrebno da se ostvare namjene u koje su osobni podaci bili prikupljeni i obrađeni (npr. kako bi imali pristup i mogli koristiti Vaš internetski račun i internetsku stranicu prodavatelja, kako bi prodavatelj mogao ispuniti Vašu narudžbu, za provjeru Vaših plaćanja i ispunjenje drugih Vaših i/ili obaveza prodavatelja, kako bi mogli pristupati do posebnih informacija koje dostupne, kako bi Vam prodavatelj  mogao slati e-novosti i sl.).

Sve osobne podatke koje Prodavatelj obrađuje na osnovi zakona, prodavatelj čuva u okviru zakonsko određenog razdoblja.

Sve osobne podatke koje Prodavatelj obrađuje zbog izvođenja ugovornog odnosa s pojedincem, Prodavatelj čuva u vremenskom razdoblju koje je potrebno za izvršenje ugovora i još 5 godina nakon prestanka trajanja ugovora. Osim u slučaju ako između vas i Prodavatelja dođe do sukoba u vezi ugovora, u tom slučaju Prodavatelj čuva podatke 5 godina nakon pravomoćne sudske ili arbitražne presude ili nagodbe, a u slučaju da nije došlo do sudskog spora Prodavatelj čuva podatke 5 godina nakon datuma mirnog rješavanja spora.

Sve osobne podatke koje Prodavatelj obrađuje na osnovi osobne privole pojedinca ili zakonskog interesa, Prodavatelj čuva trajno do prekida privole od strane pojedinca, tj. do zahtjeva prekida obrade. Te podatke Prodavatelj izbriše prije prekida privole od strane pojedinca, samo ako je postignuta namjena obrade osobnih podataka (npr. Prodavatelj bi, u slučaju da prekine voditi svoj klub pogodnosti, izbrisao sve osobne podatke koje je prikupio s tom namjenom. Prodavatelj bi izbrisao te podatke u tom slučaju čak i ako pojedinac koji je privolio u obradu osobnih podataka u namjenu kluba ugodnosti i tu privoli nije prekinuo) ili ako tako određuje zakon.

Ugovorna obrada osobnih podataka

Kao pojedinac ste upoznati i slažete se s time da prodavatelj može pojedine aktivnosti, koje uključuju Vaše osobne podatke, povjeriti drugim osobama (ugovornim obrađivačima podataka). Ugovorni obrađivači podataka povjerljive podatke mogu obrađivati isključivo u ime prodavatelja i u ograničenjima ovlaštenja prodavatelja (u pismenom ugovoru odnosno u drugom pravnom aktu) i u skladu s namjenama koje su opredijeljene u ovoj politici privatnosti.

Ugovorni obrađivači podataka s kojima Prodavatelj sudjeluje su:

 • računovodstveni servis, odvjetnički uredi i drugi ponuditelji pravnog savjetovanja,
 • ponuditelji obrade podataka i analitike,
 • uzdržavatelji IT sistema
 • ponuditelji slanja e-pošte (npr. Mailchimp i drugi)
 • ponuditelji sistema za plaćanja, kao što su: Monri, Adyen, PayPal, PayU, Klarna, Sofort, Multibanco, dotPay i drugi,
 • ponuditelji sistema za upravljanje odnosa sa strankama (npr. Microsoft),
 • ponuditelji rješenja za internetsko oglašavanje (npr. Google, Facebook)
 • Prodavatelj neće posredovati Vaše osobne podatke trećim neovlaštenim osobama.

Prodavatelj ili njegovi ugovorni obrađivači, osobne podatke koje obrađuju neće posredovati u treće države (izvan država članica Europskog gospodarskog prostora – članice EU te Island, Norveška i Lihtenštajn) i u međunarodne organizacije, s iznimkom SAD-a – svi ugovorni obrađivači u SAD-u su uključeni u program Privacy Shield.

Prava pojedinca o obradi podataka

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz našu politiku sigurnosti osobnih podataka ili obradom Vaših osobnih podataka, slobodno nas možete kontaktirati. Pišite nam na [email protected] ili nas nazovite na +385 (0)48 864 182. Na temelju vašeg zahtjeva ćemo vas obavijestiti – pismeno i u skladu s propisima.

Kako bi osigurali poštenu i preglednu obradu podataka, kao pojedinac na temelju propisa imate sljedeća prava:

Pravo na opoziv pristanka: ako ste kao pojedinac dali pristanak za obradu Vaših osobnih podataka (zbog jednog ili više različitih razloga), imate pravo da taj pristanak opozovete, bez da bi to utjecalo na pravovaljanost obrade podataka, koja se na temelju pristanka izvodila do njenog opoziva;

Od privole je moguće odustati pismenom izjavom koja se pošalje upravitelju na jednog od njegovih kontakata navedenih na https://medico-home.hr/kontakt.

Odustanak od privole za obradu osobnih podataka za pojedinca nema nikakvih negativnih posljedica ili sankcija. Ipak je moguće da upravitelj pojedincu, nakon odustanka od privole za obradu podataka, možda neće više moći nuditi određene ili više usluga, ako se radi o uslugama koje bez osobnih podataka nije moguće nuditi (npr. klub prigodnosti ili prilagođeno oglašavanje ili obavještavanje).

Pravo pristupa do osobnih podataka: kao pojedinac imate pravo od prodavatelja (upravitelja osobnih podataka) dobiti potvrdu da se o Vama obrađuju osobni podaci, i kada je to tako, pristup do osobnih podataka i informacije (o namjeni obrade, o vrsti osobnih podataka, o korisnicima, o vremenu čuvanja odnosno mjerama za odlučivanje vremenskog razdoblja, o postojanju prava na ispravak ili brisanja, prava na ograničenja i prigovor na obradu te prava do pritužbe nadzornom tijelu, o izvoru podataka, ako podaci nisu prikupljani od Vas, o postojanju automatiziranog odlučivanja, zajedno s oblikovanjem profila, razloga za njega te značenju i posljedicama takve obrade za Vas, te druge informacije u skladu s člankom 15 GDPR-a);

Pravo do ispravka osobnih podataka: kao pojedinac imate pravo da prodavatelj bez nepotrebnog odgađanja popravi netočne osobne podatke koje se odnose na Vas. Kao pojedinac imate, uzimajući u obzir svrhe obrade, pravo do dopune nepotpunih podataka, uključujući podnošenje dodatne izjave;

Pravo do brisanja osobnih podataka (“pravo na zaborav”): kao pojedinac imate pravo da prodavatelj bez nepotrebnog odgađanja izbriše osobne podatke koje se odnose na Vas, a prodavatelj mora podatke bez nepotrebnog odgađanja izbrisati, kada postoji jedan od sljedećih razloga:

 1. podaci više nisu potrebni za svrhe za koje su prikupljeni tj. obrađeni,
 2. ako otkažete svoj pristanak i ne postoji druga pravna osnova za obradu,
 3. ako se ne slažete s obradom, a nema glavnih legitimnih razloga za obradu,
 4. podaci su nezakonito obrađeni,
 5. podatke treba izbrisati za ispunjavanje pravnih obaveza u skladu s pravom EU ili pravom države članice što se odnosi na prodavatelja,
 6. podaci su prikupljeni u vezi s ponudama usluga informacijskog udruženja.

Kao pojedinac u  određenim primjerima, opisanih u Članak 17. stavak 3. GDPR-a nemate pravo do brisanja podataka;

Pravo na ograničavanje obrade: kao pojedinac imate pravo da prodavatelj ograniči obradu, kada postoji jedan od primjera:

 1. ako osporite točnost podataka za razdoblje koje omogućuje pružatelju da potvrdi točnost podataka,
 2. obrada je protuzakonita, a Vi se suprotstavljate brisanju podataka, umjesto toga tražite ograničenje njihove upotrebe,
 3. prodavatelju podaci ne trebaju više za obradu, no Vi ih trebate za provedbu, izvođenje i obranu pravnih zahtjeva,
 4. podnijeli ste prigovor u vezi s obradom dok se ne potvrdi da pravni razlozi prodavatelja prevladavaju nad Vašim razlozima;

Pravo na prijenos podataka: kao pojedinac imate pravo primati osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste posredovali prodavatelju, u strukturiranoj, za općenitu upotrebu i lako čitljivom obliku te imate pravo da te podatke posredujete drugom upravitelju, bez da bi Vas prodavatelj kojem su bili osobni podaci pruženi, pri tome ometao, i to kada:

 1. obrada se temelji na pristanku ili ugovoru i
 2. obrada se provodi automatiziranim sredstvima.

Kao pojedinac imate kod ostvarivanja navedenog prava do prijenosa, pravo da se osobni podaci neposredno prenesu od jednog upravitelja (prodavatelja) drugom, kada je to tehnički izvedljivo;

Pravo na obradu prigovora: kao pojedinac imate na osnovi razloga povezanog s Vašim posebnim položajem, pravo da se kada god suprotstavite obradi osobnih podataka, koji je neophodan za obavljanje poslova u javnom interesu ili u obavljanju službenih ovlasti, dodijeljenih prodavatelju (točka (e) članka 6. stavka 1. GDPR) ili je potrebna zbog zakonskih interesa, za kojima stoji ponuditelj ili treća osoba (točka (f) članka 6. stavka 1. GDPR-a), zajedno s oblikovanjem profila na podlozi navedenih obrada; prodavatelj prestaje obrađivati osobne podatke, osim ako ne dokaže potrebne legitimne osnove za obradu, koji prevladavaju nad vašim interesima, pravima i slobodi, ili za provođenje, izvođenje ili obranu pravnih zahtjeva.

Kada se osobni podaci obrađuju u marketinške svrhe, pojedinac ima pravo u bilo kojem trenutku, prigovoriti obradi podataka koji se odnose na njega u svrhu marketinga, zajedno s oblikovanjem profila, ukoliko je povezano s takvim neposrednim marketingom; kada se pojedinac protivi obradi u svrhu izravnog marketinga, podaci se ne obrađuju više u te svrhe.

Kada se podaci obrađuju u znanstvene ili povijesne svrhe istraživanja ili u statističke svrhe, pojedinac ima pravo da iz razloga, povezanih s njegovim posebnim položajem, suprotstavi obradi podataka koji se odnose na njega, osim ako je obrada potrebna za obavljanje zadatka koji se izvodi iz razloga javnog interesa;

Pravo podnošenja žalbe nadzornom tijelu:  kao pojedinac imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, u državi u kojoj imate prebivalište, u kojoj radite ili u kojoj je navodno došlo do povrede, ako mislite da obrada osobnih podataka koji se odnose na Vas krši pravila o zaštiti osobnih podataka.

Imate kao pojedinac pravo do učinkovitog pravnog lijeka, pred nadležnim nacionalnim sudom protiv odluke nadzornog tijela koja proizvodi pravne učinke prema toj, u primjeru da nadzorno tijelo Vašu pritužbu ne obradi ili Vas u tri mjeseca ne obavijesti o stanju slučaja ili o odluci o pritužbi. Sudovi države članice u kojima je nadzorno tijelo osnovano nadležni su za postupak protiv nadzornog tijela.

Pojedinac može od upravitelja zahtijevati sve informacije koje se odnose na ostvarivanje prava u vezi s osobnim podacima, u pismenom obliku i to putem jednog od kontakata navedenih na internetskoj stranici https://medico-home.hr/kontakt.

Za potrebe pouzdane identifikacije u primjeru ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima, upravitelj može od pojedinca zahtijevati dodatne podatke, u slučaju da pojedinca ne može pouzdano identificirati, njegov zahtjev može odbiti.

Upravitelj mora na zahtjev pojedinca, koji ostvaruje prava u vezi s osobnim podacima, odgovoriti bez nepotrebnog odgađanja i to najkasnije u jednom mjesecu od primitka zahtjeva.

Obavijest nadzornom tijelu o kršenju sigurnosti osobnih podataka

U primjeru kršenja sigurnosti osobnih podataka, Ponuditelj je dužan o tome obavijestiti nadležno tijelo, osim kada je vjerojatno da s kršenjem nisu bila ugrožena prava i slobode pojedinca. Kada zbog kršenja prava postoji sumnja da je počinjeno kazneno djelo, Ponuditelj je dužan o kršenju obavijestiti policiju i/ili nadležno tužiteljstvo.

U primjeru da se radi o kršenju koje može uzrokovati veliki rizik za prava i slobode pojedinca, Ponuditelj je dužan o kršenju odmah, tj. kada to nije moguće, bez nepotrebnog odgađanja, obavijestiti pojedinca na kojega se osobni podaci odnose. Obavijest pojedincu mora biti napisana u razumljivom i jasnom jeziku.

Objava promjena

Svaka promjena naše politike o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na toj internetskoj stranici.
Korištenjem internetske stranice, pojedinac potvrđuje da prihvaća i slaže se s cjelokupnim sadržajem ovih pravila o privatnosti.

Ova izjava donesena je 02.01.2019. godine, u Bjelovaru od strane direktora tvrtke Medico Home d.o.o., Davora Lovkovića.

Mišljenje kupaca i ocjene proizvoda (recenzije)

Mišljenja, komentari i ocjene proizvoda koje daju korisnici ili posjetitelji su dio funkcionalnosti internet trgovine i namijenjeni su korisničkoj zajednici.

 1. Medico home ne odgovara za sadržaj mišljenja, komentara i ocjena proizvoda koje daju korisnici ili posjetitelji. Medico home mišljenja, komentare i ocjene prije objave pregleda i odbaci ona koja su očite neistine, koja su uvredljiva, dovode ostale posjetitelje i korisnike u zabludu, opscena ili po mišljenju Medico home ne nude nikakvu korist. Medico home ne odgovara za informacije u  komentarima i ocjenama te se odriče bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz tih informacija.
 2. S objavom mišljenja, komentara ili ocjena korisnik ili posjetitelj dozvoljava Medico home upotrebu ili objavu cijelog ili djelomičnog djela u svim elektronskim ili drugim medijima bez vremenskog ili nekog drugog ograničenja, ako su isti u poslovnom interesu Medico home. To uključuje i objavu na oglasima ili druge vrste komunikacija. Autor mišljenja, komentara ili ocjene garantira da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja, komentare i ocjene te da ih besplatno i vremenski neograničeno prepušta tvrtci Medico home d.o.o..

Odgovornost prema kupcima

Medico home se trudi osigurati ažurnost i točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, vrijeme isporuke ili cijene, mogu se promijeniti tako brzo da Medico home ne uspije ispraviti podatke na Internetu pravovremeno. U tom slučaju će kupac biti obaviješten o promjenama i omogućiti će mu da odustane od ugovora ili zamijeni naručeni proizvod.
Iako Medico home nastoji pružiti točne slike o prodajnim artiklima, sve snimljene fotografije su simboličke. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda. Medico home od trenutka slanja pošiljke naručenih proizvoda dostavljaču, ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. U navedenim primjerima kupac se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Medico home će zajedno s dostavljačem učiniti sve da se reklamacija riješi u najkraćem roku.

Reklamacije i prigovori

Medico home ima uspostavljen učinkoviti sustav rješavanja pritužbi i osobu zaduženu za kontakt s korisnicima putem elektronske pošte ili telefona. Korisnik (kupac) nas može nazvati na broj telefona +385 (0)48 864 182  ili se može obratiti na e-mail adresu [email protected]. Postupak za podnošenje žalbi je dostupan na internet stranici, jednostavan za korištenje i povjerljiv.

 1. Medico home potvrđuje, u roku od pet radnih dana, da je primio pritužbu i javiti će kupcu koliko je potrebno za obradu iste te ga informirati o proceduri.
 2. Medico home je svjestan osnovne značajke potrošačkog spora, što se tiče sudskih sporova, te njegove asimetrije između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora. Medico home traži najbolji način za rješavanje bilo kakvih nesuglasica mirnim putem.
 3. Svi eventualni sporovi rješavaju se putem hrvatskog materijalnog i procesnog prava, na sudu u Bjelovaru. Svi odnosi i prava koji nisu obuhvaćeni ovim općim uvjetima poslovanja uređeni su Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o elektronskom tržišnom poslovanju i Zakonom o zaštiti potrošača.

Reklamacije i prigovori

U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostataka ili skrivenih mana kontaktirajte na broj telefona: +385 48 864 182.

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte, elektroničke pošte ili dostaviti pozivom na broj +385 48 864 182. Ukoliko se prigovor podnosi pozivom, agent/ica kontaktnog centra mora vam poslati potvrdu zaprimljenog prigovora na e-mail adresu.

Kontakti za podnošenje prigovora:

 • Poštom na adresu: Trg Eugena Kvaternika 6, 43000 Bjelovar
 • Na e-mail adresu: [email protected]
 • Pozivom na broj +385 48 864 182

Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.

15.1 Alternativno rješavanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim regulativama, Medico home ne priznaje nikakvog alternativnog izvođača rješavanja potrošačkih sporova kao zakonitog za rješavanje potrošačkog spora, kojeg bi potrošač pokrenuo u skladu sa Zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (u nastavku ZlsRPS).

U slučaju da kupac/potrošač nije zadovoljan s rješenjem pritužbe, može u skladu sa ZlsRPS uložiti inicijativu za početak postupka alternativnog rješavanja konkretnog potrošačkog spora preko europske platforme za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Medico home u skladu sa ZlsRPS objavljuje i elektroničku poveznicu na europsko SRPS: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

Kupac se može odlučiti i za podnošenje tužbe nadležnom sudu prema njegovom stalnom prebivalištu.

Promjene u Općim uvjetima poslovanja

Medico home će, u slučaju promjene Općih uvjeta koji uređuju poslovanje internet trgovine, sigurnosti podataka i drugih područja koja su vezana uz poslovanje internet trgovine te u slučaju dopune Općih uvjeta poslovanja obavijestiti korisnike i posjetitelje na stranici www.medico-home.hr. Sve promjene počinju vrijediti s istekom osmodnevnog roka od objave promjena ili dopuna. Ako je promjena nužna zbog usklađivanja s propisima i zakonima ona može postati važeća i u kraćem roku.

Kupac koji se ne slaže s promjenama ili dopunama mora u roku od 8 dana otkazati svoju registraciju jer nakon 8 dana to više nije moguće. Kupac može otkazati registraciju tako da u Medico home pošalje pisanu izjavu o otkazivanju.

Opće uvjete poslovanja je usvojio direktor tvrtke Medico home d.o.o. Davor Lovković u Bjelovaru, 02.01.2024.

  Pravni podaci

  Puni naziv tvrtke: MEDICO HOME društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge
  Skraćeni naziv tvrtke: MEDICO HOME d.o.o.

  Sjedište: Trg Eugena Kvaternika 6, 43000 Bjelovar

  OIB: 38596055272, MBS: 030175349

  Tvrtka Medico Home d.o.o. upisana je pri Trgovačkom sudu u Bjelovaru pod brojem Tt-18/1840-5, a temeljni kapital u iznosu 10.740,00 € uplaćen je u cijelosti.

  Osnivači/članovi društva: Davor Lovković, Hlebine

  Osoba ovlaštena za zastupanje: Davor Lovković, direktor, zastupa društvo samostalno i pojedinačno

  IBAN: HR88 2340 0091 1107 9860 7 otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d. i HR78 2360 0001 1027 4821 9 otvoren kod Zagrebačke banke d.d.

  ZAŠTO ODABRATI MEDICO HOME?

  %

  PRODANIH MADRACA

  %

  PRODANIH NADMADRACA

  %

  ZADOVOLJNIH KUPACA

  %

  PRODANIH JASTUKA

  %

  PRODANIH POPLUNA I NADLOŽAKA

  KONTAKTIRAJTE NAS S POVJERENJEM!

  Kontaktirajte nas kroz kontakt formu, pošaljite nam e-mail ili nas nazovite. Naše stručno i ljubazno osoblje stoji Vam na raspolaganju te će vam pomoći oko savjetovanja i ostalih upita kako biste za ugodan san odabrali najkvalitetnije proizvode!

  Kontakt:

  Adresa proizvodnog pogona:

  Radnička cesta 10, 48000 Koprivnica
  (Ljubazno molimo najaviti dolazak na broj +385 48 864 182)

  Radno vrijeme:

  Kontaktni centar: Ponedjeljak - petak: 08:00 - 16:00
  Proizvodni pogon: Ponedjeljak - petak: 07:00 - 15:00

  Zapratite nas na društvenim mrežama